top of page

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΑΡΓΑΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και πολλή ικανοποίηση σας καλωσορίζω στη νέα ιστοσελίδα του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών (ΠΟΚ).

Η νέα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα για την πληρέστερη και συνεχή ενημέρωσή σας σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητές μας, για την άμεση και απρόσκοπτη επικοινωνία σας μαζί μας, καθώς και για τη διάχυση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, αφού παρουσιάζονται όλα τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό των Κωφών-Βαρήκοων ατόμων, αλλά και συλλήβδην των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Στα 18 χρόνια από την ίδρυσή του, η προσφορά του ΠΟΚ στα αθλητικά δρώμενα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο ΠΟΚ έφερε δόξα, τίτλους και κύπελλα, με την κατάκτηση 6 συνεχών Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου Κωφών, ενός κυπέλλου και ενός πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5x5, πρωτιές στην κολύμβηση, αλλά και διακρίσεις στο Μπόουλινγκ και σε άλλα αθλήματα. Αποκορύφωμα της επιτυχούς πορείας του ήταν η κατάκτηση 2 συνεχόμενων Deaf Champions League, το 2014 και το 2015.

Ο ΠΟΚ κατάφερε να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας και της Ευρώπης και συνεχίζει να εμπνέει τους φιλάθλους του, φέρνοντας όλο και περισσότερους νέους κοντά στον αθλητισμό. Και είναι βέβαιο ότι στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον, πέρα από πρόσκαιρες δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε, το Σωματείο μας θα εξακολουθήσει να γράφει τη δική του αξιόλογη ιστορία στον χώρο του αθλητισμού των Κωφών-Βαρήκοων.

Οι δράσεις του ανταποκρίνονται στους βασικούς του στόχους, τόσο στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης του αθλητισμού, όσο και στην ενθάρρυνση των νέων μας να ασχοληθούν με τα αθλήματα και τα αθλητικά ιδεώδη. Στη βάση αυτή, εδώ και 2 χρόνια λειτουργεί Ακαδημία Ποδοσφαίρου.

Οι στόχοι αυτοί καθίστανται πιο επίκαιροι από ποτέ, ειδικότερα στις δύσκολες μέρες που διέρχεται σήμερα ο τόπος μας, στις μέρες των οικονομικών δυσκολιών και των  κοινωνικών προβλημάτων.

Το ΔΣ αισθάνεται πράγματι  την υποχρέωση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας. Και η ελπίδα μιας κοινωνίας είναι αναμφίβολα οι νέοι της.

Σε αυτό το πνεύμα, στέλνουμε προς τους νέους, αλλά και στα μέλη και τους φίλους μας ευρύτερα,  ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, επιμονής, αλληλεγγύης και αυτοπεποίθησης. Ωστόσο, οι συνθήκες ως έχουν τώρα δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε όλα όσα είχαμε προγραμματίσει για τον αθλητισμό. Επιμένουμε όμως και θα τα καταφέρουμε.

 

Στόχος του ΠΟΚ είναι:

– να τιμά τους νικητές και να προβάλλει την ηθική αξία της νίκης, αλλά και της προσπάθειας, ακόμα κι όταν αυτή δεν επιστέφεται με ένα κύπελλο ή ένα μετάλλιο

– να βραβεύει τη διάκριση, αλλά και να επιβραβεύει τη συστηματική και επίμονη προσήλωση στον στόχο

– να ενθαρρύνει τους νεαρούς αθλητές, αλλά και να τους κατευθύνει προς την ευγενή άμιλλα

– να τονίζει τη σημασία του «αγωνίζεσθαι», αλλά και να υπογραμμίζει την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι»

– να ενισχύει την ανάπτυξη του πρωταθλητισμού, αλλά και να αναδεικνύει τα διαχρονικά ιδεώδη του αθλητισμού.

Αυτούς τους στόχους υπηρετούμε και αυτά τα μηνύματα φιλοδοξούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νεολαία μας.

Θα ήταν παράλειψη από την πλευρά μου να μην απευθύνω ένα μεγάλο και ειλικρινές «ευχαριστώ» στους χορηγούς και υποστηρικτές του Σωματείου μας, χωρίς τη συμβολή των οποίων δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το όραμά μας στον αθλητισμό της νεολαίας μας όλα αυτά τα χρόνια.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι στις αθλήτριες και τους αθλητές μας ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και σε όλους μας κάθε καλό στον στίβο της ζωής.

 

Κώστας Γαργάλης
Πρόεδρος ΠΟΚ

bottom of page